Foto: Roman van der Werf

maandag 15 maart 2010

back @ Margalef

Even een kort berichtje want mijn tijd is bijna op. Afgelopen 2 dagen in margalef geklommen. We zijn naar een nieuw gebied geweest waar ik nog niet was geweest. Hieronde even kort de ticklist van 2 dagen klimmen

1 keer 7b+ On Sight
2 keer 7c On Sight
2 keer 7c+ On Sight
2 keer 8a+ Seccond go

Voor de lezers onder ons die niet weten wat On sight en flash betekend hier even een korte uitleg.



On sight



Wanneer een route zonder touwsteun word voorgeklommen zonder enige voorkennis te hebben. Dat houd in dat je de route niet eerder hebt mogen geprobeerd en dat je geen kennis hebt verkregen via andere klimmers.

Flash

Hierbij word de route ook weer zonder touwsteun voorgeklommen. Anders dan bij On sight mag je hierbij wel voorkennis verkrijgen door naar andere klimmers te kijken die de route aan het klimmen zijn of door te overleggen met iemand die de route al heeft gedaan. Je mag de route niet eerder geprobeerd hebben.


Rotpunkt
Wanneer de route word geklommen na uitwerken. De route dient hier ook weer te worden voorgeklommen en er mag geen gebuik worden gemaakt van touwsteunt

Rotpunkt Seccond go

Hetzelfde als hierboven alleen dan klim je de route in de eerste poging na het uitwerken.




Hieronder zie je nog enkele foto´s van Valdimar die ik genomen heb bij het gebied Balcó de L´ermita. Hij klom de route Palestina on sight (7c)



Zoals je kunt zien was het super lekker weer. Het is zo al voor bijna een week, hopelijk blijft het zo!

Tot snel hopelijk met dan wat meer nieuws ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten